- több recept -
Linkek a témában:
Citromos mustármártással
Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 4 kicsi savanyú uborka, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál (dijoni) mustár, 1 evőkanál étkezési keményítő, 3 dl tejszín, 2 deci tejföl, 80 dkg (7-8 patkó alakú)harcsaszelet, só,frissen őrölt bors, 3 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál száraz fehérbor, 1 citrom
Fokhagymás harcsa spenóttal
Hozzávalók:
- 70 dkg harcsafilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 60 dkg spenót
- 5 dkg vaj
- 1 dl olaj
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sárga- és fehérrépa
- só, bors, liszt
- 1 citrom
Harcsa babérszószban
Összetevők: 70 dkg harcsa, 5 babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olíva olaj, ecet, só, bors.
Harcsaszelet lecsóval tócsiban
Story: A tócsimnál említem a hús-lecsó-tócsi kompozíciót a régi, Anna malmi időkből. Ennek a halas változata ez a fogás. Fiaim nagy pecások. Az őszi szünetben a ragyogó napsütésben ezúttal is horgász-nyaralás volt. Süllőket kaptam és egy 2 és fél kilós harcsát. Halkúra van tehát nálunk - nagyon egészséges!
Így készül a tökéletes harcsapaprikás
Hozzávalók: 70 dkg filézett harcsa, 12 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 3 dl tejföl, 3 dl víz, csípős paprika, fűszerpaprika, liszt, só, bors
Karácsonyi harcsa brassói
Az egyik kedvenc receptem adom most közre. Tulajdonképpen úgy készül mint a hagyományos brassói, csak halból!
Magyaros rakott harcsa recept
A hal, a C- vitaminban gazdag káposzta és a magyar pirospaprika csodálatos találkozása. Kell ennél több?
Ebben az ételben minden benne van, amire egy magyaros, mégis kiegyensúlyozott ebédhez szükség lehet. Rengeteg vitamin a savanyú káposztának köszönhetően, omega-3 a hal miatt (amit egyébként sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk az egészséges táplálkozáshoz), és a híres magyar paprika.
Mindez egyszerűen és nagyon ízletesen elkészítve.
Pikáns lecsós harcsa: egyszerűen elkészíthető magyaros halrecept ínyenceknek
Az ízletes lecsós harcsa fél óra alatt elkészül, és előzetes főzőtudás nélkül sem okoz nehézséget.
Rántott harcsaszelet
A harcsafilét felszeleteljük és besózzuk. Bő órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk....
Részeges harcsa
Hozzávalók 8 személyre: • 1,5 kg harcsaszelet vagy -filé • 30 dkg szeletelt bacon • 1 póréhagyma • 50 dkg vegyes gomba • 3 dl főző tejszín • 1 dl fehérbor • zsiradék a sütéshez • só • őrölt bors • 1 csokor petrezselyem zöldje
Roston sült harcsafilé... (*videóval)
Roston sült harcsafilé, marinált zöldségekkel, tejszínes fokhagymamártással. Halételt készítünk harcsából, amihez tejszínes fokhagymamártást csinálunk, és mindezt megbolondítjuk marinált zöldségekkel.
Savanyú káposztás harcsa
Hozzávalók 4 személyre: 3 dl tejföl, erőspaprika-krém, borsikafű, só, babérlevél, 2 evőkanál örölt paprika, 20 dkg vöröshagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 1 kg harcsa.
Spenótos harcsafilé
Hozzávalók 2 személyre: 2 szelet harcsafilé, 2 szál újhagyma, 4 gerezd fokhagyma, pár levél spenót, vaj, só, bors, szerecsendió
Szalonnába tekert harcsa illatos fűszerekkel
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg harcsa, 12 szelet szalonna, 40 dkg kelkáposzta, olívaolaj, balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, zöldfűszer, só, őrölt bors
Tejfölös harcsapaprikás
Hozzávalók: 60 dkg harcsafilé, 12 dkg vöröshagyma, 80 ml olaj, 3 dl tejföl, 12 dkg túró, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg csuszatészta, 1 db paradicsom, 1 db tv paprika kakukkfű, só, bors, fűszerpaprika
Tepsiben sült rántott harcsa
Hozzávalók:
75 dkg harcsa
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 tojás
fél citrom
só
olaj
Elkészítés ideje: 35 perc
Recept.lap.hu
Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.