- afrikai harcsából -
- törpe harcsából -
Linkek a témában:
3 afrikai harcsa recept
Harcsapaprikás, Rántott harcsa, Harcsaszeletek sütve, savanyúkáposzta-salátával
Afrikai harcsa fehérborban
700 g harcsafilé, 50 g liszt, 50 g olaj, 0,5 dl brandy, 1,5 dl száraz fehérbor, 50 g vöröshagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 120 g gomba, 2 gerezd fokhagyma, 40 g vaj, só, őrölt bors.
Afrikai harcsa mustárszószban
Ki nem állhatom a halat, mindegy, melyikről van szó. A penetráns halszaggal meg a förtelmes iszapízzel az őrületbe lehet kergetni, a szálkákról nem is beszélve. Szerencsére az oldalbordám is így érez. Egyik kollégája viszont bogarat ültetett a fülébe, hogy az afrikai harcsa más, mint a többi. Legutóbbi METRO túrámon ismét megcsodáltam hát a helyi kirendeltségen tavaly megnyílt, irtózatos bűzt árasztó tengeri herkentyűs standot, és gondoltam, itt a halak utolsó esélye, hogy valami ehetőt produkáljanak.
Édes-savanyú mártással
Egyéb szálkamentes halfiléből is készíthetjük.
Fóliában sült fokhagymás citromos harcsatörzs
fél liter fehér bor, 1 kg afrikai harcsa törzs, 1 nagy fej hagyma, felszeletelve, 2 nagy fej fokhagyma apróra vágva, 2 db citrom karikára Hozzávalók: vágva, 1 csokor friss bazsalikom, só, feketebors (őrölt), 25 dkg barnarizs, olivaolaj, 1 pohár tejföl (20%-os), 1 tubus majonéz, 1 kiskanál mustár, kis kanál cukor, fél liter fehér bor
Harcsa curry
Hozzávalók 4 adaghoz:
-0,5kg rizs
-0,7kg afrikai harcsa filé
-10dkg kaliforniai paprika
-5dkg póréhagyma
-20dkg cukkini
-10dkg sárgarépa
-10dkg zellergumó
-5dkg bambusz
-2dkg gyömbér
-3 gerezd fokhagyma
-2dkg koriander zöld
-csipet só, bors
-kókusztej 1,5dl
-tejszín 2dl
-lime 1db
-vaj 10dkg
Harcsapaprikás túrós tésztával
70 dkg afrikai harcsafilé (bőre nélkül), 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, paradicsom, tv paprika, halászlékocka, pörköltszaft kocka.
30 dkg száraz tészta a túrós tésztához (ki milyet szeret), 25 dkg túró, 2 dl tejföl.
Rácos afrikai harcsa
Hozzávalók: 80-100 dkg bőrös vagy nyúzott haltörzs, 1 kg burgonya, 2-3 dl tejföl, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, pirospaprika, esetleg 8-10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 3-4 evőkanál olaj.
Rostlapon grill zöldségekkel
Afrikai harcsa fogása nem egy nagy művészet, az alábbi videóból megtudhatjuk, hogy az elkészítése is eléggé egyszerű. Az alábbi recept, amilyen finom, pont annyira könnyű elkészíteni: a séf meggyőző előadásában legalábbis :)
Balatoni halászlé törpeharcsával
Balatoni halászlé: Hozzávalók: 1000 g apróhal ( kárász, keszeg, törpeharcsa ), 1500 g ponty, 1200 g harcsa, 100g zsír, 400 g (nem friss) vöröshagyma, 60 g házi pirospaprika, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 1db paradicsom, 1 db krumpli, pár szem erős paprika.
Dunai halászlé törpeharcsával
1 kg ponty, harcsa, törpeharcsa, 2 fej hagyma, édes és csípős házipaprika